bambusa_bambussokker_dugnad

Lagleder og stolt fotballmamma:— Noen ganger kauker jeg så høyt at jeg tror barna blir litt flau

Det er folkefest i byen, og ved foten av Klumpen på marka utenfor kulturhuset arrangerer Namsos IL Martnascup. På grunn av et viktig sponsorsamarbeid kan Namsos IL i dag stille i helt nye drakter.
Produsert av Trønder-Avisa

Høsten har gjort sitt inntog i byen og det kjennes på luften. Det er friskt ute, for i natt har det regnet. Dugget ligger i gresset og marken er våt. Plenen er nyklippet for anledningen og området fylles av en deilig duft av nybakt sjokoladekake, vafler og kaffe.

I dag er det mange barn som gleder seg. Martnascupen er livets første fotballcup for mange barn i Namsos. Den første fotballcupen i det som kanskje blir en lang fotballkarriere. For de større barna betyr cupen å spille mot vennene sine, og å stifte nye bekjentskaper fra andre klubber.

Bambusa sokkedugnad: STOLT NIL-MAMMA: Jeanette Cesilie er stolt fotballmamma og har kommet i dag for å heie på barna sine.
STOLT NIL-MAMMA: Jeanette Cesilie er stolt fotballmamma og har kommet i dag for å heie på barna sine.


En stor dag for mange små

Denne dagen skal 45 ulike lag fra ulike klubber spille barnefotballcup. De minste er seks år og de eldste er ti.

En etter en kommer familiene gående. Små barn med sommerfugler i magen. I dag skal stolte foreldre se dem briljere med ball på banen. Noen er nervøse, noen er spente, noen er trøtte og noen er ivrige.

En av foreldrene som i dag har kommet for å heie på barna sine er Jeanette Cesilie Bjerken Holten. Hun har to barn som spiller cup i dag. At hun er fotballmamma er ikke vanskelig å se der hun inntar plenen i en genser med påskriften «Stolt NIL-mamma».

— Dette er et så utrolig fint arrangement klubben holder. Her har de samlet barn fra hele byen og det er et fint møtepunkt. Dette øker samholdet ikke bare innad i klubben men på tvers av klubbene. Arrangementet er med på å etablere den virkelige idrettsgleden og lar barn få være barn, forteller hun.


Jeanette er lagleder for G12 laget i Namsos IL. Hun har vært involvert i klubben siden 2012, og for henne var det helt naturlig å engasjere seg. Hun har selv vært aktiv fotballspiller i Trondheim tidligere, i tillegg til at mannen hennes er både er trener og aktiv fotballspiller i Namsos IL.

— Vi bor i Kleppen og har alltid tilbragt mye tid på banen på fritiden, så det var helt naturlig for meg å skulle være involvert. Derfor valgte jeg å bli lagleder, og det er en rolle som passer meg fint. Det handler jo for det meste om å følge med, dele informasjon, ordne med dommere og diverse annen organisering, forteller hun.

Bambusa sokkedugnad: Namsos IL har høyt fokus på inkludering for å hindre utenforskap. Det skal være en arena der idrettsglede og mestring blir etablert på et tidlig nivå.
Namsos IL har høyt fokus på inkludering for å hindre utenforskap. Det skal være en arena der idrettsglede og mestring blir etablert på et tidlig nivå.
Bambusa sokkedugnad: Engasjerte foreldre følger spent med fra sidelinjen, sammen med små barn som kanskje drømmer om den gang det blir deres tur til å briljere med ball foran et publikum.
Engasjerte foreldre følger spent med fra sidelinjen, sammen med små barn som kanskje drømmer om den gang det blir deres tur til å briljere med ball foran et publikum.
Bambusa sokkedugnad: 

Jeanette Cesilie har selv opplevd gleden og tilhørligheten en fotballklubb kan gi, og derfor har hun også valgt å engasjere seg i NIL.


Jeanette Cesilie har selv opplevd gleden og tilhørligheten en fotballklubb kan gi, og derfor har hun også valgt å engasjere seg i NIL.
Bambusa sokkedugnad

Når Jeanette Cesilie ikke er på banen jobber hun som operasjonssykepleier på Namsos Sykehus. Hverdagskabalen er derfor godt etablert for å kunne ha nok tid til jobb, familie, trening og kamp.

— Dagene våre går jo for det meste unna. Etter jobb er det middag før det enten er kamp eller trening på enten èn eller flere av oss, forteller hun.

Stolt NIL-mamma

Som tidligere fotballspiller er det en helt annen opplevelse å stå på sidelinjen og heie på egne barn og hun innrømmer hun fort kan bli ganske ivrig.

— Det er kjempeartig. Det blir noe helt annet og jeg blir fort litt overivrig og kan kanskje til og med bli litt streng. Noen ganger blir de nok litt flau over meg. Spesielt G12 laget er vant til å høre at jeg står på sidelinjen og kauker, flirer hun før hun fortsetter: Nei, jeg blir nesten litt svett av meg selv, men de er vant til det så da går det fint.

Rollen som stolt fotballmamma er noe hun setter veldig høyt.

— Jeg elsker det. Det tar mye tid, men siden jeg har holdt på med fotball selv så har jeg mye glede av det. Spesielt siden jeg selv har opplevd hvor mye glede det kan gi ungene. Fotball står høyt i hele familien, og jeg synes det er fint å være samlet om det, forteller hun.


Et viktig sponsorsamarbeid

I dag spiller Namsos IL med helt nye drakter. Barna skinner i blått og hvitt og trer stolt ut på gresset med NIL logo på hjertet.

— Det er så kjekt med nye drakter. Da barna fikk vite at de skulle få nye drakter var det noe ventet spent på lenge, forteller hun ivrig.

Namsos IL har et sponsorsamarbeid med Bambusa for å generere ekstra midler til klubbkassen. Et sponsorsamarbeid går ut på at man har flere runder med sokkesalg, og Namsos IL ble i vår ferdig med den første runden med salg.

— Vi var litt skeptiske i starten, men det gikk jo så fint. Det var utrolig lettsolgte produkter så sokkene forsvant fort, forteller hun.

På én måned fikk Namsos IL inn hele 150 000 kroner til klubben, og for familien Bjerken Holten er det klart at det har mye å si.

— Jeg synes 150 000 kroner er utrolig mye penger. Det bidrar jo til at enda flere barn kan bli med. Det vil alltid være en kostnad å gå på fritidsaktiviteter, og det er langt ifra alle som har lik lommebok. Jeg håper at dette bidrar til at enda flere får muligheten til å delta i klubben vår for det er en utrolig fin klubb der barna etablerer nye vennskap og opplever mestring, avslutter hun.

Bambusa undertøy finner du på www.bambusabasics.com

Well this Socks

Du er visst under 18 år.
For å kunne gjennomføre en bestilling må en myndig person logge inn.

Logg inn

Du er ikke logget inn.
For å kunne legge til varer, så må du først logge inn.
menuchevron-down