Vi holder stengt fra 22.juni til 28.juli pga sommerferie. Vår telefon vil ikke være tilgjengelig i denne perioden, og ordrebehandling tar noen ekstra dager. For henvendelser, vennligst send oss en e-post til post@bambusa.no, og vi vil svare med litt forsinkelse. Takk for forståelsen og god sommer!

Miljø og bærekraft

Fra knallhard bambus til silkemyk viskose

Bambusviskosen vi benytter i vår produksjon er miljøvennlig. Etter høsting av bambusen blir den gjort om til små fliser hvor det tilsettes vann og kjemikalier i et lukket kretsløp. Dette innebærer at det ikke frigjøres noen form for avgasser som er skadelig for naturen og mennesker under produksjonen. Den grøtlignende viskosen blir så tørket og spunnet til silkemyk tråd.

Om Bambus

  • Hurtigvoksende og skuddene vokser inntil 60 cm/døgn.
  • Omgjør Co2 til oksygen mer effektivt enn de aller fleste andre trær og planter. 
  • Utarmer ikke jorden.
  • Bambusen dyrkes økologisk. Det benyttes ikke kunstgjødsel eller sprøytemidler.
  • Krever ikke kunstig vanning

Sertifiseringer

Første i Norge.

Vi kan med stolthet si at vi er den første bedriften i Norge til å ha OEKO-TEX® Made In Green sertifisering.

Made In Green er et sporbart produktmerke for våre sokker som er produsert i miljøvennlige anlegg under trygge og sosialt ansvarlige arbeidsforhold. Merket forsikrer forbrukerne om at tekstilproduktet er laget av materialer som er testet for skadelige stoffer.

Denne sertifiseringen betyr:

  • Tilrettelagte arbeidsforhold og betingelser for alle arbeidere i hele verdikjeden.
  • Ansvarlig produksjon hvor kjemikalier og avfallsvann renses for så å gjenbrukes.
  • Produsert på sertifiserte miljøvennlige fabrikker.
  • Produktene er testet for skadelige kjemikalier.
  • Transperant og sporbar produksjonskjede.
OEKO-Tex-logo

Vår emballasje – et bevisst valg.

All papp og papir i vår produksjon er produsert på fabrikker med FSC sertifisering. Emballasjen er fri for plast, og vi oppfordrer våre kunder til å sortere/resirkulere emballasjen. Vi er medlem av Grønt Punkt, og bidrar på denne måten til fellesskapet. 

Grønt Punkt logo

Miljø og sirkulær økonomi

De siste studier viser at tekstilindustrien står for mellom 3-7% av det globale CO2 utslippet. Vårt mål er å jobbe mot å bli klimanøytral. Vi har hovedfokus på CO2 og vannforbruk, ved siden av å se til at det kun benyttes økologisk dyrket bambus fra FSC godkjente bambusplantasjer. Et konkret eksempel vi jobber med er å farge garnet før veving fremfor etter vevingen av sokkene- dette alene vil redusere vannforbruket i fargeprosessen med opptil 60% og det vil benyttes betydelig mindre energi i denne prosessen.

Emballasjen vi benytter til alle våre produkter er produsert av resirkulert papir og papp- helt fri for plast. Papirfibre kan resirkuleres 6-8 ganger før fibrene blir slitt. For hvert tonn papir/papp som resirkuleres sparer man 14 trær.

EU har fått et nytt avfallsdirektiv for overgangen til en sirkulær økonomi. Regelverket krever at medlemslandene innfører kildesortering for tekstiler innen 2025. Dette er gode nyheter for det vil bli flere og flere produsenter som vil benytte resirkulerte tekstiler som råvare til produksjon av nye tekstiler, samtidig som kildesortering for tekstiler blir mer tilgjengelig.

Det er av stor betydning for oss hvilke råvarer som benyttes til vår produksjon. Avskoging er et stort problem i tekstilindustrien hvor råvaren er cellulose fra skog. Dette var et bevisst valg for Bambusa i den spede start da det å benytte økologisk dyrket synes å være den aller beste råvaren til våre produkter fremfor å benytte råvarer som bomull eller cellulose fra skogsdrift.

Det at bambus under tilveksten omgjør CO2 til oksygen opp mot 35% mer effektivt enn andre vekster med samme volum er også et stort plus.

Bambusa undertøy finner du på www.bambusabasics.com

Well this Socks

Du er visst under 18 år.
For å kunne gjennomføre en bestilling må en myndig person logge inn.

Logg inn

Du er ikke logget inn.
For å kunne legge til varer, så må du først logge inn.
menuchevron-down