Vi holder stengt fra 22.juni til 28.juli pga sommerferie. Vår telefon vil ikke være tilgjengelig i denne perioden, og ordrebehandling tar noen ekstra dager. For henvendelser, vennligst send oss en e-post til post@bambusa.no, og vi vil svare med litt forsinkelse. Takk for forståelsen og god sommer!

Åpenhetsloven

Åpenhet og tillit 

Åpenhetsloven pålegger større norske bedrifter å gjennomføre og redegjøre for aktsomhetsvurderinger i sin verdikjede og egne operasjoner. Bambusa har arbeidet strukturert for å fremme grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i verdikjeden. Vi er stolte av å kunne tilby produkter som er bedre for miljøet. Vi har flere sertifikater som beviser vårt engasjement for miljøet, inkludert Made in Green by OEKO-TEX. Du kan scanne QR-koden på vår emballasje for å se hele produksjonskjeden. Vi tror på åpenhet og ærlighet i alle aspekter av virksomheten vår.

Om bedriften

Bambusa er Norges største sokkeprodusent. Vi produserer sokker og klær laget av bambusviskose. Vår misjon er å hjelpe barn og unge til å realisere drømmene sine. Vi vet hvor viktig det er for dem å ha midler til å delta i aktiviteter, reiser, og kjøpe nødvendig utstyr for idrett. Dette er hvorfor vi har valgt dugnadsmarkedet som vår hovedkanal. Ved å selge våre produkter gjennom dugnad, hjelper vi disse unge menneskene med å tjene penger for å realisere sine mål. Vi står for like rettigheter - og samme muligheter i idretten, Bambusa er stolt hovedsponsor i den kvinnelige ishockeyligaen i Norge som heter Bambusa- ligaen. Vi har hovedkontor i Stavanger, og har datterselskaper i Sverige og Danmark. Konsernet består av 30 medarbeidere.

Vi er Bambusa. Vi lager ikke bare sokker og undertøy; vi skaper muligheter, støtter drømmer, og bidrar til et bedre miljø. Vårt løfte til deg er kvalitet, komfort, og et hjerte for samfunnet.

Rutiner og retningslinjer

Vi kan med stolthet si at vi er den første og eneste bedriften i Norge til å ha OEKO-TEX® Made In Green sertifisering. Dette betyr blant annet at vi har tilrettelagte arbeidsforhold og betingelser for alle arbeidere i hele verdikjeden, og en transparent og sporbar produksjonskjede. Våre sokker er produsert i miljøvennlige anlegg under trygge og sosiale ansvarlige arbeidsforhold. Vi har BSCI (Business Social Compliance Initiative) sertifisering som ivaretar arbeidernes rettigheter, arbeidsvilkår,  fagforeningsfrihet, arbeidstider/timer, arbeidsmiljø og sikkerhet. Merket forsikrer også forbrukeren om at tekstilproduktet er laget av materialer som er testet for skadelige stoffer. 

Bambusviskosen vi benytter i vår produksjon er miljøvennlig. Etter høsting av bambusen blir den gjort om til små fliser hvor det tilsettes vann og kjemikalier i et lukket kretsløp. Dette innebærer at det ikke frigjøres noen form for avgasser som er skadelig for naturen og mennesker under produksjonen. Den grøtlignende viskosen blir så tørket og spunnet til silkemyk tråd. Bambusen blir økologisk dyrket fram på FCS (Forest Stewardship Council) sertifiserte plantasjer i Kina. Det er av stor betydning for oss hvilke råvarer som benyttes til vår produksjon. Avskoging er et stort problem i tekstilindustrien hvor råvaren er cellulose fra skog. Dette var et bevisst valg for Bambusa i den spede start da det å benytte økologisk dyrket synes å være den aller beste råvaren til våre produkter fremfor å benytte råvarer som bomull eller cellulose fra skogsdrift.

Emballasjen er fri for plast, og vi oppfordrer våre kunder til å sortere/resirkulere emballasjen. Vi er medlem av Grønt Punkt, og bidrar på denne måten til fellesskapet. 

Vi har sammen med en ekstern rådgiver gjennomgått leverandørkjeden vår, og kartlagt faktisk og potensiell risiko. Vi har prioritert leverandører for oppfølging etter flere kriterier, blant annet; relativ størrelse på leverandøren, bransjen de opererer innenfor, samt hvor store de er totalt sett.

Avdekkende faktiske og potensielle konsekvenser 

Bambusa  jobber nå med å etablere prosesser for aktsomhetsvurdering i konsernet og utarbeider aktsomhetsvurderingen for 2022. Vi har gjennomført en overordnet risikovurdering for å identifisere de mest vesentlige risikoområdene i vårt konsern. Vårt fokus har i første omgang vært på fabrikkene og råvareproduksjonen, da dette står for over 30% av vår leverandørkjede, og er den delen av verdikjeden som er mest utsatt, både med tanke på arbeidsvilkår og menneskerettigheter. De resterende leverandørene er hovedsakelig frakt og distribusjon, samt konsulentvirksomhet. Dette vil bli vårt neste skritt i arbeidet med aktsomhetsvurderingene.

Våre tiltak

Våre viktigste tiltak er sertifiseringene vi har oppnådd. Vi vet at vårt arbeid har hatt positiv innvirkning på arbeidsforholdene hos våre leverandører i Kina, og håper vi kan stå som et godt eksempel på hva som er mulig å få til.

Videre har vi også en ansatt i Kina som følger opp produksjonen, fabrikkene og arbeidsforholdene til de som jobber der. Selskapet har også opprettet en varslingskanal som gjør at vi kan motta informasjon om risiko i leverandørkjeden, samt at vi kan bli kontaktet angående vår pågående prosess på aktsomhetsvurderinger.

Henvendelser knyttet til åpenhetsloven kan sendes til veronica@bambusa.no.

Bambusa undertøy finner du på www.bambusabasics.com

Well this Socks

Du er visst under 18 år.
For å kunne gjennomføre en bestilling må en myndig person logge inn.

Logg inn

Du er ikke logget inn.
For å kunne legge til varer, så må du først logge inn.
menuchevron-down