Inntektene fra samarbeidet betyr alt for å gi ungene et godt tilbud

Salget gikk over all forventning og allerede etter første runde tjente klubben inn omtrent 100 000 kroner.
Produsert av Nettavisen

– Dette kjennes bare helt fantastisk! Vi er så lettet og glade for å endelig komme i hus.

Leder i Ballstad Gym og Turn, Desiree Iselin Høgmo, kommer nærmest dansende inn døra med pizza til dugnadsgjengen.

Etter 20 år med omflakkende trening og tidkrevende utstyrslogistikk har idrettslaget god grunn til å feire.

Slår rot i ny hall

Denne høsten får hele turnvirksomheten fast tilholdssted i Gravdalshallen utenfor Leknes i Lofoten. Nå kan barn og voksne omsider slenge ut ankeret og puste lettet ut.

– Det at vi har alt samlet på ett sted betyr enormt mye  - både for kvaliteten på treningene og for stabiliten i trenergruppa. I alle år har vi rigget og flyttet mengder av utstyr før hver økt. Nå kan vi bruke hele kjernetida på ungene og treninga, smiler Høgmo.


Et løft for turnmiljøet

Rundt oss er det god stemning i den ivrige dugnadsgjengen. Bøylehester, skranker, trampoliner og matter løftes ut av lastebiler og inn på den nye boltreplassen. De yngste benytter anledningen til å slå hjul på mattene så snart de plasseres på gulvet.

– Det er klart det blir mer motiverende for ungene å komme til en ferdig rigget turnhall. Vi ser jo hvor store stjerner de får i øynene når vi besøker turnhaller andre steder i landet. Dette gir en annen stabilitet og forutsigbarhet i laget.

Bambusa sokkedugnad: Gjennom 20 års turnvirksomhet blir det akkumulert store mengder utstyr. Stadig må noe skiftes ut, vedlikeholdes eller erstattes med nytt. Turnutstyr må være slitesterkt og solid for å gi optimal komfort og sikkerhet for ungene. Slikt kommer ikke gratis.
Gjennom 20 års turnvirksomhet blir det akkumulert store mengder utstyr. Stadig må noe skiftes ut, vedlikeholdes eller erstattes med nytt. Turnutstyr må være slitesterkt og solid for å gi optimal komfort og sikkerhet for ungene. Slikt kommer ikke gratis.
Bambusa sokkedugnad: – De to siste dagene har vi fraktet fem lastebillass med utstyr. Vi hadde ikke eid noe av dette uten dugnadarbeidet. Kostnadene for drift, innkjøp, husleie og forsikringer er ganske store. Medlemskontingenten bidrar en del, men midlene fra dugnaden betyr alt for å få det til å gå rundt, forteller Høgmo.
– De to siste dagene har vi fraktet fem lastebillass med utstyr. Vi hadde ikke eid noe av dette uten dugnadarbeidet. Kostnadene for drift, innkjøp, husleie og forsikringer er ganske store. Medlemskontingenten bidrar en del, men midlene fra dugnaden betyr alt for å få det til å gå rundt, forteller Høgmo.

God inntjening på nytt sponsorsamarbeid

Ballstad Turn og Gym har vært innom alle dugnadsvariantene for å fylle på klubbkassen - både kakesalg, dopapir og lotterier. Tidligere i år inngikk de samarbeid med Bambusa, som leverer bærekraftige ankel- og dressokker laget av bambusviskose.

– Det hele var enkelt og risikofritt for oss. Vi hadde solgt dopapir lenge og hadde god erfaring med det. Så vi tenkte hvorfor ikke prøve sokker. Det er jo noe alle trenger hele tiden. Vi fikk også tilsendt produktprøver og informasjon og hadde god dialog før vi sa ja, forklarer Høgmo.

Salget gikk over all forventning og allerede etter første runde tjente klubben inn omtrent 100 000 kroner.

Bambusa sokkedugnad: Inntektene fra samarbeidet betyr alt for å gi ungene et godt tilbud

Solgte over forventning

Klubben gjennomførte første salgsrunde i vår og skal kjøre ny rundt i høst.

– Den første runden gikk veldig bra! Vi solgte mer enn vi hadde forventet. Så har vi mulighet til å sende tilbake usolgte varer, men vi valgte å beholde dem. Erfaringsmessig vet vi at hvis folk er fornøyde så kommer de tilbake. Da er det greit å ha litt ekstra på lager.

Idrettslaget tjener selv 100 kroner per pakke sokker de selger, og det kan utløse ekstra sponsormidler når de selger et visst antall sokker.

– Det er gode penger tjent på produkter som man ellers kjøper uansett. Vi er kjempefornøyde med resultatet.


Finansierer nytt og dyrt utstyr

Inntektene fra sokke-salget bidrar blant annet til å finansiere nytt gulv for frittstående øvelser og konkurranseringer. Nyprisen for gulvet alene er hele 200.000 kroner.

– Madrassene som er forbruksvarer skal også byttes ut nå. Inntektene vi får fra dugnad går i høyeste grad til nytt utstyr til ungene.

Høgmo påpeker at det er flere grunner til å kjøpe sokkene, utover at man liker kvaliteten på produktet.

– Inntektene går direkte til barns ve og vel. Som kunde hos oss bidrar du til å opprettholde et bredt aktivitetstilbud for barn og unge. Derfor er det ei ekstra god investering å kjøpe fra idrettslagene, sier hun.

Godt samarbeid

Idrettslaget berømmer dessuten samarbeidet med leverandøren, som har bidratt til å forenkle dugnadsarbeidet.

– Bambusa er hele tida veldig på tilbudssida. De har har ferdige skjema for utlevering av produktene når du starter dugnaden, og de har gjort seg mange nyttige erfaringer som forenkler prosessen for klubben. Følger du opplegget sparer du mye tid arbeid. Samtidig følger de aktivt opp og forsikrer seg om at vi har det vi trenger, forklarer Høgmo.

Bambusa sokkedugnad: Inntektene fra samarbeidet betyr alt for å gi ungene et godt tilbud


Turnklubben for alle

I tillegg til å være primus motor for å innhente støtte og dugnadsmidler, er Høgmo selv trener for den yngste troppen i klubben. Hun har vært aktivt med siden eldstesønnen begynte for 12 år siden og har i dag hele familien aktivt med i klubben. Drivkraften har alltid vært å skape et godt tilbud til et bredt lag av befolkningen.

– Jeg mener at turn er et av de viktigste tilbudene vi har. Vi har så mange tilbud og grener at det skal godt gjøres å ikke finne noe som passer for deg - uansett alder og fysisk form. Hos oss legger vi til rette for deltakelse om du har fysiske eller andre utfordringer. Aktivitet forebygger – Det er den store gleden, det positive miljøet og de gode tilbakemeldingene som inspirerer oss til å gi mye tilbake, og som får oss til å fortsette. Folk er rett slett glad for at dette tilbudet finnes. Det forebygger skader og sykdommer og betyr mye i et folkehelseperspektiv, sier Høgmo.

Bambusa undertøy finner du på www.bambusabasics.com

Well this Socks

Du er visst under 18 år.
For å kunne gjennomføre en bestilling må en myndig person logge inn.

Logg inn

Du er ikke logget inn.
For å kunne legge til varer, så må du først logge inn.
menuchevron-down