Vi holder stengt fra 22.juni til 28.juli pga sommerferie. Vår telefon vil ikke være tilgjengelig i denne perioden, og ordrebehandling tar noen ekstra dager. For henvendelser, vennligst send oss en e-post til post@bambusa.no, og vi vil svare med litt forsinkelse. Takk for forståelsen og god sommer!
Frode bruker fritiden på at barn og unge skal få samme mulighet som datteren

Frode bruker fritiden på at barn og unge skal få samme mulighet som datteren  

Frode engasjerer seg ikke i IK Grane kun for at datteren Tiril (13) skal få spille håndball, men for at unge jenter i nærmiljøet skal ha muligheten til det samme.
Produsert av Nettavisen

– IK Grane er ingen rikmannsklubb. Her er det plass til alle og vi prøver å fange opp ungdom som ikke nødvendigvis kommer fra familier med de romsligste lommebøkene, forteller Forde Rølvåg.

Frode er materialforvalter for IK Grane og en tydelig engasjert håndball-pappa. Han bruker fritiden sin på at barn og unge skal få utfolde seg på håndballbanen. Selv jobber han som avdelingsleder ved den lokale ungdomsskolen. Han vet hvor viktig det samholdet en idrett fører med seg kan være for ungdommen.

– Ungdommer som driver med organisert idrett trives bedre på skolen, skulker mindre og liker seg bedre i lokalmiljøet. Det er ikke bare noe jeg sier ut i fra egen erfaring, det er det faktisk ung data på, sier han.

Bambusa sokkedugnad: - Det er disse øyeblikkene jeg engasjerer meg for, sier Frode og klapper mens han ser bort på datteren og lagkameratene som jubler etter å ha scoret mål.
– Det er disse øyeblikkene jeg engasjerer meg for, sier Frode og klapper mens han ser bort på datteren og lagkameratene som jubler etter å ha scoret mål.
Bambusa sokkedugnad: Sponsormidlene IK Grane har samlet inn via samarbeidet med Bambusa, er med på å gjøre det mulig å fortsette å tilby et godt aktivitetstilbud for unge i Arendal som vil drive med håndball.
Sponsormidlene IK Grane har samlet inn via samarbeidet med Bambusa, er med på å gjøre det mulig å fortsette å tilby et godt aktivitetstilbud for unge i Arendal som vil drive med håndball.


– Jeg ser med mine egne øyne hvor mye håndballen betyr for datteren min, Tiril. Hvordan hun lyser opp når hun scorer mål eller mestrer en ny finte – det er mange grunner, sier han og fortsetter:

– Det er derfor ekstra viktig for meg å kunne bidra til at hun og hennes lagkamerater skal ha en trygg og god klubb å gå til.  

IK Grane er en håndballklubb med mål om å ha plass til alle som måtte ønske å delta. Her skal alle kunne kjenne seg trygge, sett og ivaretatt av gode trenere og voksne. Inkludering er det klubben bygger sine verdier rundt, og de vil at alle som måtte ønske skal ha mulighet til å spille, uavhengig bakgrunn eller økonomiske forutsetninger.

– Her hjelper vi hverandre, og trenere henter stadig ungdommer for å få de med på trening, sier materialforvalteren.


Ildsjel eller i overkant ivrig?

– Jeg er en av de litt slitsomme foreldrene som alltid rekker opp hånden, ler Frode.

– Ildsjel eller i overkant ivrig, kall det hva du vil, jeg liker å ta del i hverdagen til datteren min og stortrives med det.

Frode husker selv at han ble godt fulgt opp av sin far i oppveksten og ønsker å gi dette videre til datteren.

– Det trenger ikke være stort, bare det å være tilstede er nok. Det kan være så enkelt som å kjøpe en YT etter trening, sier han.

Bambusa sokkedugnad

Uten frivillige ildsjeler som Frode, ville ikke klubber som IK Grane gått rundt. Noen er trenere, men i en veldrevet håndballklubb er det mange andre oppgaver som også er viktige, som en materialforvalter.

– Jeg har mange og varierte oppgaver, sier Frode mens han står målvakt under datterens trening en tirsdag kveld.

– Som i kveld. I kveld er jeg keeper, sier han og smiler.

Som materialforvalter må Frode sørge for at klubben har det utstyret de trenger og at dette blir godt tatt vare på.

– Det er ingen hemmelighet at nytt utstyr koster mye penger og her har sponsorsamarbeidet med Bambusa vært gull verdt. Det har gjort at vi kan opprettholde det gode tilbudet vi har for barn og unge i nærmiljøet.

Bambusa sokkedugnad

Fått venner for livet

Tiril (13), datteren til Frode, har spilt håndball i snart 8 år. Hun har kjent de fleste av lagkameratene sine siden hun begynte i 1. klasse.

— Håndball er like mye sosialt som trening, og flere av lagkameratene mine har blitt mine beste og nærmeste venner, sier hun og kikker bort på venninnen Tora (13), som står ved siden av henne og nikker bekreftende.

— Ja, vi har mange god minner herfra, sier Tora.

Er det et minne dere husker spesielt godt?

— Ja, sier jentene i kor og kikker på hverandre.

— I tredje klasse gjorde vi et trekk sammen og det var skikkelig kult. Det snakker vi fortsatt om i dag, smiler Tiril.


Et felles familieprosjekt

Det er ikke bare Frode som engasjerer seg i IK Grane, også kona hans tilbringer mye tid i klubben.

– Kona mi er foreldrekontakt i klubben og for oss er det blitt et slags felles familieprosjekt. Vi sitter ofte å snakker om klubben, treninger og andre ting i relasjon til håndballen rundt middagsbordet, sier han og kikker bort på datteren sin.

– Ja, jeg synes det er veldig hyggelig å ha foreldre som engasjerer seg, sier hun og smiler.

– Nå synes jeg det er veldig fint å ha deg med på trening pappa, men det var en periode jeg var mer flau enn stolt, ler hun.

– Det er godt den perioden er over, for nå blir du ikke kvitt meg, ler Frode.

Ettersom årene går blir treningene flere og nivået høyere. Tiril og laget hennes trener nå tre dager i uken og målet videre er å komme med på sonelaget til IK Grane.

– Det er treneren på laget som velger ut de fire beste og derfor er det viktig å møte opp på alle treninger og jobbe godt fremover, sier Tiril.

– Det er generelt ikke noe problem på vårt lag. Jeg føler at alle tar det seriøst og heier på hverandre. Det er det som gjør det til en godt fellesskap.

Bambusa sokkedugnad: Tora og Tiril møttes på håndballbanen i 1.klasse. Åtte år senere er de uadskillelige og beskriver samholdet på håndballaget som noe unikt de ikke klarer seg uten.
Tora og Tiril møttes på håndballbanen i 1.klasse. Åtte år senere er de uadskillelige og beskriver samholdet på håndballaget som noe unikt de ikke klarer seg uten.
Bambusa sokkedugnad: — Jeg får så mye mestringsglede av håndball og synes det gøy å bli litt bedre for hver trening, sier Tiril.
— Jeg får så mye mestringsglede av håndball og synes det gøy å bli litt bedre for hver trening, sier Tiril.
Bambusa sokkedugnad: IK Grane jobber kontinuerlig med å tilby en arena hvor barn og ungdom kan være aktive og skape gode minner gjennom én felles interesse - håndball.
IK Grane jobber kontinuerlig med å tilby en arena hvor barn og ungdom kan være aktive og skape gode minner gjennom én felles interesse – håndball.


En veldreven og seriøs organisasjon

Etter flere år i klubben har Frode fått god erfaring i å delta på aktiviteter som genererer penger til klubbkassa. Det har vært solgt alt fra doruller til kakebokser, men ifølge materialforvalteren kan få samarbeid sammenlignes med sponsorsamarbeidet klubben inngikk med Bambusa for noen år siden.

— Jeg er meget imponert over konseptet til Bambusa. Produktene selger seg omtrent selv, og gevinsten er høy, sier han.

– Ikke minst er Bambusa en seriøs og veldrevet organisasjon, som har vært enkel å samarbeide med. De er spesielt gode på kommunikasjon og svarer nesten på minuttet om det er noe vi lurer på eller trenger hjelp til.  

Bambusa sokkedugnad


Frode har vært ansvarlig for en av rundene med sokkesalg. Han har likt Bambusa sin måte å tjene inn penger til klubben på veldig godt.

– Konseptet til Bambusa gjør det mulig for alle å bidra og det var mange som ble positivt overrasket over hvor enkelt og greit det gikk å selge, sier den ivrige materialforvalteren.

Bambusa har generert over 100 millioner kroner til norsk barneidrett og er dermed mange idrettsklubbers førstevalg når det kommer til å fylle på i klubbkassen. Konseptet er enkelt, du selger en pakke med fem sokker for to hundre kroner, med hundre kroner i fortjeneste til klubben.

– Bambusa selger ikke bare sokker og er opptatt av å tjene penger, de bryr seg virkelig om idretten og menneskene, sier Frode.


Reiser på overnattingstur

I en stor håndballklubb som IK Grane er det mye forskjellig å bruke penger på. Noen av lagene vil bruke sine kroner på sosiale arrangementer mens andre ønsker å redusere utgifter til kommende cuper. Det er noe lagene selv velger. Laget til datteren til Frode kommer til å bruke pengene på å reise på en overnattingstur til Granestua nå i høst.

— Vi har utrolig mange flinke medlemmer og foreldre som jobber frivillig, men det er ikke alt som kan gjøres på dugnad. Noe må betales for, som overnattingsturen vi nå får gjennomført, forteller Frode.

— Det vil bli både en opplevelse og teambuildingtur for laget. Det er ikke alle familier som har mulighet til å reise på slike turer med barna sine, så derfor er det ekstra fint å kunne få til dette med pengene vi har samlet inn med hjelp fra Bambusa, avslutter han.

Bambusa undertøy finner du på www.bambusabasics.com

Well this Socks

Du er visst under 18 år.
For å kunne gjennomføre en bestilling må en myndig person logge inn.

Logg inn

Du er ikke logget inn.
For å kunne legge til varer, så må du først logge inn.
menuchevron-down