Så enkelt samlet klubben inn 280.000 kroner

I sine seks år i Sandved IL har daglig leder Jone Vegard Thorsen aldri arrangert en dugnad som har gitt så store inntekter.
Tekst: Nettavisen

Dugnader, loddsalg, salg av toalettpapir, salg av bonuskort. Jone Vegard har vært med på det meste innen dugnadsaktiviteter for å skaffe penger til klubben i sitt hjerte.

- De to viktigste tingene med dugnader er at man tjener bra på dem, og at de er enkle å gjennomføre. Noen av dugnadene våre har gått bra, mens andre har gitt mer beskjedne inntekter, forteller Jone Vegard Thorsen.

Samlet inn 280.000 kroner

I år er det nytt klubbhus som står øverst på ønskelista til daglig leder i Sandved IL i Sandnes. Det eksisterende klubbhuset er gammelt og kan ikke brukes som samlingsplass for de om lag 600 medlemmene av fotballklubben.

I mars 2019 prøvde klubben et nytt dugnadskonsept - salg av myke bambussokker fra Bambusa. Hver pakke med sju eller fem par sokker koster 200 kroner, og idrettslaget eller foreningen sitter igjen med halvparten av omsetningen.

- Vi solgte ca 2800 par sokker og satt igjen med om lag 280.000 kroner i inntekter. Det er nesten dobbelt så mye som det vi har tjent på de mest innbringende dugnadene tidligere, sier Jone Vegard.

Om lag 350 medlemmer deltok på dugnaden.

Bambusa sokkedugnad: Så enkelt samlet klubben inn 280.000 kroner

Usolgte produkter kan returneres kostnadsfritt

Han trekker frem den gode kvaliteten på sokkene som hovedårsaken til de formidable inntektene.

- Alle har behov for sokker, og mange av kundene er veldig fornøyde med kvaliteten. Når man kan tilby kvalitet til en fornuftig pris, har man et lettsolgt produkt, fortsetter han.

Ettersom klubben bestilte et veldig stort parti med bambussokker, ble de sittende igjen med en del usolgte varer. Det var null stress - Bambusa har gratis retur av overskuddsvarer.

- Det gikk helt problemfritt å returnere produktene vi hadde til overs. Jeg vil også skryte av kundeservicen hos Bambusa. Det er alltid noen å kontakte dersom man har spørsmål, og de er ofte i forkant når det dukker opp problemstillinger.

- Mye lettere å lagre enn toalettpapir

Jone Vegard trekker frem lagringsplass som et viktig tema når man skal arrangere dugnad.

- Hvis man skal selge toalettpapir og tørkeruller, kan det være en utfordring å få plass til alle produktene. Sokker er mye mindre plasskrevende, forteller han.

Til høsten skal ledelsen i Sandved IL bestemme seg for hvilke dugnadsaktiviteter som skal gjennomføres neste år.

- Erfaringene med Bambusa er veldig gode, og de står høyt oppe på lista vår, avslutter Jone Vegard.

Slik fungerer Bambusa

Foreningen eller idrettsklubben bestiller et ønsket antall pakker med miljøvennlige bambussokker fra Bambusa. For hver solgte pakke til 200 kroner sitter klubben igjen med 100 kroner i fortjeneste.

Du betaler kun for sokkene som blir solgt, og Bambusa betaler utgiftene til både frakt og retur.

Sjekk deres fortjeneste:

Vanlig snittsalg er 14 pakker/selger
Ønsket fortjeneste? 33 000 kr
Antall deltakere? 25 personer
Selg: 12 pakker/deltaker
Bra - dette går fint.
Bambusa undertøy finner du på www.bambusabasics.com

Well this Socks

Du er visst under 18 år.
For å kunne gjennomføre en bestilling må en myndig person logge inn.

Logg inn

Du er ikke logget inn.
For å kunne legge til varer, så må du først logge inn.
menuchevron-down