Slik tjente skoleklassen 36.000 kroner på én uke

For å realisere skoletur til Polen, satte disse jentene igang en svært innbringende dugnad. I løpet av få dager hadde 9.-klassingene fått 36.000 kroner i reisekassa.
Tekst: Schibsted Partnerstudio

Da det ble bestemt at datteren til Kimy Fagermo fra Ålesund skulle på klassetur til Polen neste år, visste Kimy fort hva som skulle til for å komme i gang med sparingen: Å selge flest mulig sokkepakker fra Bambusa.

– Jeg kjente til Bambusa fra før fordi jeg har kjøpt slike sokker av andre tidligere. De er av høy kvalitet, og selges med god fortjeneste. Derfor foreslo jeg sokke-dugnad på et foreldremøte, sier hun.

Bambusa sokkedugnad: Slik tjente skoleklassen 36.000 kroner på én uke

– Risikofritt og enkle å selge

Og penger ble det. De 18 av 26 i klassen som valgte å være med på Bambusa-dugnaden, samlet inn hele 36.000 kroner på bare én uke. Sokkepakkene koster 100 kroner i innkjøp, og selges for 200 kroner.

Her kan du bestille gratis vareprøver >

– Jeg tok på meg ansvaret som dugnadsansvarlig, og bestilte for alle. Da sokkene kom, hentet alle sin egen bestilling, forteller hun.

– Det er mye enklere å håndtere sokker enn for eksempel toalettpapir. Ved tidligere dugnader har jeg hatt fire paller i garasjen, og det tar jo en del mer plass!

Kimy så at folk raskt kom i gang med salget, og satte en deadline på én uke. De fleste solgte til venner, familie og naboer, og mange brukte sosiale medier. Og skulle man ikke få solgt alt, er det gratis å returnere.

Bambusa sokkedugnad: Slik tjente skoleklassen 36.000 kroner på én uke
Foto: Schibsted Partnerstudio

– Mitt beste tips er å sende en personlig henvendelse til folk om de ønsker å kjøpe, forteller Kimy. Hun og datteren alene solgte hele 60 pakker!

Styreleder i Bambusa, Håvard Gundersen, forteller at de har kjørt over 1000 dugnader og snittsalget ligger på 14 pakker per selger, altså en fortjeneste på 1400 kr per person.

One-size-sokker hele familien kan bruke

Ifølge Gundersen startet det hele med at laglederen til datteren hans ba om innspill til hva idrettslaget kunne tjene penger på.

– Bambusa sprang ut fra dette, og er en miljøvennlig unisex-sokk som passer til alle i familien. Det er jo en fordel å selge noe alle trenger, sier han.

Bambus-sokkene er kjent for sine myke og gode egenskaper. En pakke ankelsokker inneholder syv par, og en pakke dressokker inneholder fem par.

– De er veldig myke og stretchy, og passer alle fra størrelse 36 til 45. Det er superpraktisk at de samme sokkene kan brukes av alle i familien, sier Kimy.

En av de mange fordelene med å selge Bambusa-sokker som dugnad, er at du får gratis frakt og retur. Du mottar faktura når salget er over, og betaler bare for sokkene som har blitt solgt. Tiden da man risikerte å bli sittende med en stort overskuddslager selv, er altså forbi.

Bambusa sokkedugnad: Slik tjente skoleklassen 36.000 kroner på én uke

Vurderer ny runde før jul

Fordi den første dugnadsrunden var så vellykket, forteller Kimy at de vurderer en ny runde når det nærmer seg jul.

– Det ble jo en stor suksess, og det frister til gjentakelse. Sokker er jo også en veldig fin julegave eller pakke til adventskalenderen, sier hun.

Inez og venninnene går i niende klasse ved Spjelkavik ungdomsskole og er veldig glad for inntektene som sokkesalget gir til klassekassen.

– Det er en veldig fin måte å skaffe inntekter slik at vi kan dra på tur alle sammen. Hele klassen skal, og uten dugnad hadde kanskje ikke alle hatt råd til å være med, sier hun.

Sjekk deres fortjeneste:

Vanlig snittsalg er 14 pakker/selger
Ønsket fortjeneste? 33 000 kr
Antall deltakere? 25 personer
Selg: 12 pakker/deltaker
Bra - dette går fint.
Bambusa undertøy finner du på www.bambusabasics.com

Well this Socks

Du er visst under 18 år.
For å kunne gjennomføre en bestilling må en myndig person logge inn.

Logg inn

Du er ikke logget inn.
For å kunne legge til varer, så må du først logge inn.
menuchevron-down