Vi holder stengt fra 22.juni til 28.juli pga sommerferie. Vår telefon vil ikke være tilgjengelig i denne perioden, og ordrebehandling tar noen ekstra dager. For henvendelser, vennligst send oss en e-post til post@bambusa.no, og vi vil svare med litt forsinkelse. Takk for forståelsen og god sommer!

Slik fikk idrettslaget 230.000 kroner i klubbkassa

I løpet av sommeren tjente Fyllingen HK 230.000 kroner på én enkel dugnad. Prøv kalkulatoren og se hva din klubb eller klasse kan tjene.
Tekst: Schibsted Partnerstudio

Fyllingen i Bergen består av 30 idrettslag, og er stadig avhengig av å få penger i kassa for at alt skal gå rundt. Da styreleder Lars Tennebekk ble introdusert for en ny måte å tjene penger på, gikk hele klubben «all in».

– En av trenerne våre kjente til Bambusa og bambussokkene deres, og tipset om at det var noe vi kunne selge og tjene godt på. Vi fikk varene levert på døren hos klubben, forteller Lars.

Bambusa sokkedugnad: Slik fikk idrettslaget 230.000 kroner i klubbkassa

BARNEBARNET BIDRO: Lars Tennbekk er styreleder i Fyllingen HK og var, sammen med resten av styret, primus motor for dugnaden. Barnebarnet Sofie Tennebekk Beyer (12) var blant dem som solgte sokker og bidro til cash i klubbkassen.Foto: VGPS

Enkel måte å tjene penger på

Bambusa lager miljøvennlige unisex-sokker av bambus, som er kjent for sine myke og gode egenskaper. En pakke ankelsokker inneholder syv par, og en pakke dressokker inneholder fem par. Sokkene passer alle fra størrelse 36-45.

– Hilde, vår økonomiansvarlige, tok seg av bestillingen. Deretter kom alle som skulle selge og hentet antall sokkepakker i hallen vår, Framohallen, forteller Lars.

Både foreldre og barna som var gamle nok, deltok i dugnaden. Flere gikk rundt på dører og solgte, mens mange benyttet seg av Facebook og kontaktet familie, venner og kjente der. For å øke salget delte klubben ut små premier til dem som solgte mest.

– Vi startet dugnaden i juni, og returnerte det vi ikke fikk solgt i august. Selv om det ble noen pakker i retur, satt vi igjen med en fortjeneste på hele 230.000 kroner. Det er vi veldig godt fornøyde med, sier Lars.

Sokkepakkene koster 100 kroner i innkjøp, og selges for 200 kroner. Daglig leder i Bambusa, Håvard Gundersen, forteller at de har kjørt over 1800 dugnader, og snittsalget ligger på 14 pakker per selger, altså en fortjeneste på 1400 kr per person.

BAMBUSA-SJEFENS BESTE DUGNADSTIPS

Daglig leder i Bambusa, Håvard Gundersen, har flere gode tips til hva du bør tenke på før du drar i gang en dugnad:

  1. Sjekk om dere har returrett på varene dere skal selge. Da unngår dere å sitte igjen med masse produkter dere ikke får solgt.
  2. Sørg for enkel logistikk. Tenk over om varene tar mye plass, krever stor lagringsplass eller er vanskelig å få utlevert for dem som selger.
  3. Ikke ta økonomisk risiko. Velg en leverandør som gir dere lang kredittid, og som ikke krever utlegg for å bestille varer.
  4. Selg produkter av god kvalitet, slik at alle parter blir fornøyde. Da er det lettere å arrangere dugnad flere ganger.
Bambusa sokkedugnad: Slik fikk idrettslaget 230.000 kroner i klubbkassa

– Kjekt at dugnaden er uten risko

Bambusa gjør det enkelt for skoleklasser og idrettslag å tjene penger, blant annet fordi du får gratis frakt og retur.

– Sokkene fra Bambusa er et godt produkt, og ikke minst miljøvennlig. I tillegg koster de det samme som i butikk som når du kjøper via dugnad. Det at du kan levere tilbake det du ikke får solgt, er en enorm fordel, for da slipper du å sitte igjen med et overskuddslager, sier Lars.

Bambusa sokkedugnad: Slik fikk idrettslaget 230.000 kroner i klubbkassa. LETTJENTE PENGER: Kristian Skarveland Nystad (15) og Sofie Tennebekk Beyer (12) bidro med salg av sokker, som ga idrettslaget store inntekter i løpet av sommeren.Foto: VGPS
LETTJENTE PENGER: Kristian Skarveland Nystad (15) og Sofie Tennebekk Beyer (12) bidro med salg av sokker, som ga idrettslaget store inntekter i løpet av sommeren.Foto: VGPS

Siden Fyllingen HK er en dugnadsklubb med mange lag, medfører det store kostnader.

– Vi har hele tiden bruk for penger, og klubben drives av dugnadsarbeid. Ett eksempel er idrettshallen vår, som er en privat stiftelse, forteller Lars. Han er ikke i tvil om at de skal kjøre en ny runde med sokkedugnad til neste år.

– Det er jo en kjempefin måte å starte en ny sesong på, sier han.

Bambusa undertøy finner du på www.bambusabasics.com

Well this Socks

Du er visst under 18 år.
For å kunne gjennomføre en bestilling må en myndig person logge inn.

Logg inn

Du er ikke logget inn.
For å kunne legge til varer, så må du først logge inn.
menuchevron-down